A modern tuzjelzo rendszerek elonyei - pentolt.hu

A tűzjelző rendszerek is fejlődnek

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy honnan hová jutott el a tűzjelző rendszerek technikai fejlettsége. Ahogy minden más, úgy a tűzjelző rendszerek sem kerülhetik el azt, hogy egyre tökéletesebbek és megbízhatóbbak lesznek a technológiai fejlődéssel párhuzamosan. Összességében elmondhatjuk, hogy a mai tűzjelző rendszerek sokkal fejlettebbek, és megbízhatóbbak, mint az elődeik. Ebben a cikkben ezeket a jellemzőket ismertetjük egy kicsit alaposabban.

A modern rendszerek jellemzői

A mai, magasabb minőségű tűzjelző rendszerek intelligens érzékelőkkel vannak felszerelve. Ezek jellemzően neves gyártók termékei, mint pl Siemens, Honeywell. Nagy biztonsággal képesek megkülönböztetni a valós tűzeseteket a hamis riasztásoktól. Emellett gyorsabban és pontosabban is észlelik a tűzveszélyes helyzeteket. A legújabb érzékelők képesek a hőmérséklet mellett többféle füst jellemzőt is mérni, valamint mérik a környező levegő szén-monoxid koncentrációját is.
Jellemzőjük az is, hogy ezek már több egységből állnak, amelyek egy hálózaton keresztül kommunikálnak egymással. Ennek köszönhetően azonnal észlelik a problémákat, és a tűzoltóságot is automatikusan értesítik, ha szükséges. Fontos, hogy tűzeset bekövetkeztekor automatikus vezérlő modulokkal önműködően indul meg az épület kiürítési eljárása, mint pl liftek földszintre irányítása, mozgólépcsők leállítása, hő,-és füstelvezető rendszer bekapcsolása, tűzszakasz határoló ajtók bezárása. Ezzel a tulajdonságukkal képesek az emberek kimenekítését segíteni és megakadályozni a tűz továbbterjedését, így csökkenthető a tűzkárok mértéke. Az okosítás a tűzjelző rendszereket sem kerülte el. Ma már lehetőség van arra is, hogy mobiltelefonunkon, vagy számítógépünkön keresztül vezéreljük a rendszert, illetve ezen a csatornán keresztül akkor is értesülhetünk arról, ha valami probléma van, ha éppen nem tartózkodunk a közelben.

Profizmust képviselünk a tűzvédelemben

A Pentolt Kft.-re minden eddigi és leendő partnerünk is biztosan számíthat, ha tűzjelző rendszerek tervezéséről és telepítéséről van szó. Szakképzet kollégáink minden esetben az adott helyszínnek megfelelően tervezik meg és szerelik be a rendszert. Ügyfeleink közt megtalálhatóak többek között oktatási intézmények, üzemek, gyárak, irodaházak, kiskereskedelmi üzletek, bankok, biztosítók, lakóparkok, hotelek, szállodák, éttermek, orvosi rendelők, és egyéb egészségügyi intézmények, kulturális és tudományos létesítmények, de még üzemanyagtöltő állomások is. Partnereink széles köre is bizonyítja, hogy felkészülten, a technológiai változásokkal lépést tartva, maximális hivatástudattal végezzük a munkánkat.