A popcorn es a tuzjelzo esete az utolso munkanapon - pentolt.hu

Év végi lazaság az irodában

A decemberi hajtás végén, a karácsonyi ünnepek előtti utolsó munkanapon mindannyian kicsit nagyobb kedvvel mentünk be reggel az irodába, hiszen tudtuk, hogy ez már olyan laza nap lesz. Sokat, és keményen dolgoztunk egész évben, igazából csak formaság volt az utolsó munkanap az évben.
Reggel teát és kávét főztünk, megkóstoltuk egymás ünnepi süteményeit, és ha néha megcsörrent a telefon felvettük. Ekkor támadt a kolléganőm szuper ötlete, hogy készítsünk popcornt. Nosza, be is csaptuk a mikroba a pattogatott kukoricás tasakot. De aztán jött a hideg zuhany.

Tévesen riasztott a tűzjelző

Hideg, decemberi reggelünk volt, így a rendkívül jól záró ablakok és ajtók kivétel nélkül be voltak csukva. Néhány pillanattal azután, hogy kinyitottam a pattogatott kukoricás zacskót, az abból kiáramló gőz, vagy füst, vagy nem is tudom pontosan micsoda, működésbe hozta a tűzjelző berendezést.
Volt nagy kapkodás, keresgélés a telefonszámok után, mert természetesen a tűzjelző azonnal továbbította a riasztást az illetékes tűzoltóságnak, a riasztást lemondani pedig csak az irodaház hivatalos képviselője jogosult. Szerencsére sikerült időben előkeríteni a telefonszámot, és lemondani a kivonulást. Legalább ennek a költségét megspóroltuk.

Új év, új feladat, a megoldás megkeresése

A decemberi kaland után első dolgunk volt az új évben keresni egy olyan szolgáltatót, amely egy korszerűbb tűzjelző berendezése cseréli a jelenlegit.
Azóta eltelt néhány hét az új évből, de már túl is vagyunk a modernebb tűzjelző berendezés beépítésén, és igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel. Amikor a szakemberek elkészültek, részünkről a tesztelés természetesen azonnal pattogatott kukorica készítésével valósult meg. Igyekeztünk pontosan rekonstruálni a decemberi körülményeket, és ugyanúgy csukott ablakok és ajtók mellett készítettünk popcornt a csapatnak. Ezúttal nem szólalt meg a tűzjelző, mi pedig megnyugodtunk, hogy ezentúl bátran készíthetünk gőzölgő fogásokat a teakonyhában, nem lesz gondunk a téves riasztásokkal.