A tuzjelzo rendszer kiepitese a vedelem alappillere - pentolt.hu

A régi helyett, új tűzjelző rendszer kiépítése mellett döntöttünk

Az előrelátás, és a biztonság az élet minden területén fontos szempontok. Vállalatunk számára is létfontosságú, hogy mindig megtegyük a megfelelő intézkedéseket a kockázatok csökkentése érdekében. Egy ilyen fontos intézkedés többek között, a tűzjelző rendszer kiépítése és karbantartása. Egy ilyen rendszer mindenképpen szükséges és előnyös, modern biztonsági intézkedés.
Vállalatunk már évtizedek óta működik a piacon. A termékeink gyártása és raktározása során magas kockázatú anyagokkal dolgozunk egy folyamatosan változó környezetben, ahol a biztonság mindig is prioritást élvezett. Az elmúlt időszakban azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a régi tűzjelző rendszer helyett egy sokkal modernebb lenne megfelelő számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy lecseréltetjük. A döntést indokolta az, hogy nemcsak a termékeinket, és a gyártósorainkat, hanem a nálunk dolgozó emberek testi épségét is szerettük volna a lehető legnagyobb biztonságban tudni.

A döntés oka

Ami végleg eldöntötte, hogy új tűzjelző rendszerre van szükségünk az volt, hogy egy váratlan tűzeset történt a telephelyünkön. Bár a tűz gyorsan elfojtásra került, de komoly károkat okozott. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Tulajdonképpen ez a váratlan esemény gyorsította fel azt a döntéshozatali folyamatot egy modernebb tűzjelző rendszer kiépítésére vonatkozóan, amely egy ideje már napirenden volt.
A tűzjelző rendszer kiépítésével megbízott cég szakemberei alapos felmérést végeztek a vállalatnál, hogy ennek az iparágnak leginkább megfelelő, modern, biztonságos rendszerünk lehessen. Végül egy olyan rendszer ajánlottak, amely minket is tökéletesen meggyőzött arról, hogy tökéletesen illeszkedik az igényeinkhez, és a jövőbeli kihívásokhoz. Az új rendszer automatikusan működik, minimális emberi beavatkozással, ami csökkenti az emberi hibák lehetőségét és növeli a hatékonyságot. Baj esetén azonnal értesíti a hatóságokat, és a vállalatot is, lehetővé téve számukra, hogy azonnal reagáljanak a tűzveszélyre. Az új rendszer érzékeli a füstöt, a hőt és más tűzjelző jeleket, ami lehetővé teszi a veszélyforrások korai felismerését és a gyorsabb beavatkozást. Bár a rendszer kiépítése jelentős kiadást jelentett, hosszú távú befektetésként tekintünk rá, hiszen óriási vagyoni értéket, és emberéleteket óvhat meg tűz esetén.