Elektronikus áruvédelmi rendszerek

Napjainkban már a legtöbb kereskedelmi egység rendelkezik valamely áruvédelmi megoldással, elektronikus, videó vagy akár mechanikus eszközökkel. Az EAS (Electronic Article Surveillance – Elektronikus Áruvédelem) egyike a legbiztonságosabb megoldásoknak. A technológia lényege, hogy a védendő árut ellátjuk egy speciális jelforrással (elektronikus, mágneses), melyek jeleit a kijáratnál lehelyezett vevőantennák, az ún. „kapuk” érzékelik.

Amennyiben a vásárló fizetés nélkül, és így egyben az árun elhelyezett jeladó eszközök pénztárnál történő hatástalanítása nélkül távozik az üzletből, a „kapuk” jelezni fognak.
A különféle technológiákból a Pentolt Kft. a holland NEDAP kizárólagos képviseletét látja el. A NEDAP rádiófrekvenciás (RF) jeleken alapuló termékeit telepítjük és forgalmazzuk. Az árukon elhelyezhető jeladók két csoportba sorolhatók, papíralapú, a termékre felragasztható papírcímkék (RF Label) valamint a műanyagból készült etikettekre. A papírcímkék, melyek gyakorlatilag papírba ágyazott spirál adóantennák, hatástalanítása a pénztárnál felszerelt deaktivátor segítségével történik. Ez a folyamat nem más, mint a címkék jeladó-képességének megszűntetése. A műanyag etikettek hatástalanítása mechanikus folyamat, a pénztáros egy nagy teljesítményű mágnes segítségével egyszerűen csak leveszi a termékről (főleg ruhanemű, cipő). A papírcímkék és műanyag etikettek az adott árucikk méretéhez és színéhez idomulnak.

További infó: www.aruvedelem-nedap.hu

A NEDAP termékek körében megtalálhatók a legkülönfélébb teljesítményű és alakú vevőantennák, melyek igazodnak az adott üzlet berendezéséhez. Akár reklámhordozóként is használhatók, de átlátszó antennák is megtalálhatók termék skálánkban.
Nedap kapuk találhatók az alábbi üzletláncokban:

A NEDAP áruvédelmi rendszerek extra funkciókkal is rendelkeznek.

Vevőszámlálás: a kijáratnál elhelyezett vevőantennákba szerelhető infrasorompó segítségével az üzletbe látogatók száma nyomon követhető. A vevőszámláló és a kassza adatainak összevetésével kiválóan megállapítható, hogy az üzletet látogatók közül hányan válnak potenciális vásárlókká.

Fémdetektálás: a NEDAP által gyártott vevőantennák között létezik olyan, mely a fémfóliával kibélelt táskákra, kabátokra hívja fel a figyelmét diszkréten a biztonsági őrnek vagy az üzlet dolgozóinak, amikor a gyanús vásárló az üzletbe lép.

EASiNet: az adott üzletben telepített NEDAP áruvédelmi rendszert bővíthetünk továbbá egy speciális internet alapú távfelügyeleti modullal (EASiNet), mely segítségével cégünk munkatársai, távolról az adott rendellenes működést ellenőrizhetik, javíthatják. A rendszer olyan statisztikát biztosít a megrendelő számára, ami az üzletmenet kontrolljához elengedhetetlen, mint pl. az üzletbe látogató vevők száma, a hatástalanított papírcímkék, műanyag címkék mennyisége, a riasztások ideje és száma, a kikapcsolások ideje és száma.
Ezeket a WEB-es felületen táblázatok és diagramok formájában láthatják a megrendelők. Így például egy üzletlánc központjában nyomon lehet követni egy távoli országban levő áruház látogatóinak számát, időszaki eloszlását. Lehet marketing és értékesítési szempontból vizsgálni az adatokat, és akciótervet kidolgozni, ha sok látogatóból (vevőszámláló adatai) csak kevesen válnak vásárlókká (hatástalanítások számai).

Cégünk tapasztalt munkatársai, felmerülő igény esetén az áruvédelemmel kapcsolatban tanácsokat adnak, megtervezik a legoptimálisabb antenna konfigurációt és telepítik a rendszert. A már meglevő NEDAP berendezések szervizelését, karbantartását is vállaljuk.