Miért annyira szükséges a tűzjelző rendszer?

Bármennyire is úgy gondoljuk, hogy az ember az ellenőrzése alá vonta a tüzet, a gyakorlatban sajnos nagyon sokszor tapasztaljuk, látjuk a különböző híradásokban, hogy egy-egy épület, lakóház, magas irodaépület a tűz martalékává vált.
A tűzjelző rendszerek megjelenésével ezek az esetek lényegesen lecsökkentek.
Voltak persze korábban is olyan tűzjelző rendszerek, amelyek lehetővé tették a kialakult tüzek korai felismerését, azt képesek voltak jelezni, azonban nem voltak eléggé hatékonyak.
Köszönhetően a technológiai fejlődésnek, napjainkra már olyan korszerű tűzjelző rendszerek kerülnek beépítésre, amelyeket sokan még csak elképzelni sem tudnak.
Ezért is mondhatjuk ma már, hogy egy irodaház, egy szálloda, egy kórház, vagy bármilyen emberek tömegeit vonzó épület esetében már a tervezéskor betervezik a tűzjelző rendszert.
A tűzjelző rendszer beépítése több szempontból is nagyon fontos. Egyrészt valamennyi tulajdonos, üzemeltető érthető módon szeretné elkerülni az anyagi kárt, ami egy ilyen említett ingatlan esetében jelentős lehet. Ami azonban ennél is fontosabb, az az emberi élet védelme. Azt nem lehet pénzben kifejezni.
Nagyon fontos, hogy a beépítésre kerülő tűzjelző rendszerek kifogástalanul tegyék a dolgukat, és mindenben megfeleljenek a szigorú törvényi előírásoknak.
Fontos a már működő rendszerek folyamatos ellenőrzése, karbantartása ahhoz, hogy soha ne keletkezhessen kár egy műszaki hiba miatt.

Milyen igényeket támasszunk, ha választanunk kell?

Miután a tűz képes nagyon sokáig égni, és az esetek többségében akár anélkül, hogy nagyobb károkat okozna, nagyon fontos az időbeni észlelés.
Az általunk javasolt intelligens tűzjelző rendszerek már képesek arra, hogy emberi beavatkozás nélkül észleljék az eseményt, és riasztást adjanak le az ingatlanban keletkező tüzekről. És ez a legjobb módszer a megelőzésre.
Ezek bonyolult, számítógép által vezérelt eszközök, amik különböző részekből állnak.
Azt ki kell emelnünk, hogy egy korszerű tűzjelző mindenképpen szükséges, de nem elegendő a biztonsághoz.
Szükség van egy teljes oltásvezérlő és oltórendszerre, melynek egy nagyon fontos része a tűzjelző. Fontos szempont, hogy az oltásvezérlő rendszer eléggé érzékeny legyen ahhoz, hogy idejében értesítést adjon a veszélyről, de elkerülje a téves riasztásokat.
Ha bármilyen kérdése lenne a választás előtt, keressen bennünket bizalommal.