Spontan csapatepito trening a hibas tuzjelzo rendszer miatt - pentolt.hu

Első napom az irodában

Életem első munkanapja volt az új cégemnél, amikor ez az eset történt. Mint tudjuk, az első nap az iskolában, vagy egy új munkahelyen általában fokozott stresszt jelent mindenki számára. Nem voltam másként ezzel én sem. Annál is inkább, mert nem csupán az új kollégákkal, hanem egy számomra addig teljesen idegen szakterülettel is ekkor kezdtem ismerkedni.
Miután bemutattak mindenkinek, akiknek a nevét nyilván nem jegyzi meg ilyenkor senki, elfoglaltam az asztalom az irodában. Megkaptam a napi feladataim, és egy kedves kollégát is magam mellé, aki az első hetekben a mentorom volt. Szimpatikus volt, így picit már meg is nyugodtam, amikor váratlan dolog történt.

Riasztást adott le a tűzjelző rendszer!

Nagy riadalom tört ki az egész irodában, amikor a tűzjelző rendszer riasztani kezdett. Igyekezett mindenki fegyelmezetten elhagyni a munkaállomását, én pedig hálát adtam az égnek, hogy van egy mentorom, aki ebben is segített, hogy merre kell elhagynunk az épületet. Kis idő múlva azonban kiderült, hogy a tűzjelző rendszer téves riasztást adott le, így visszamehettünk a helyünkre.
Néhány óra múlva aztán, megismétlődött a helyzet. Sőt! Harmadszor is, még ugyanazon a napon. Délutánra már viccelődtünk is rajta az újdonsült kollégákkal, hogy új munkatársként biztosan az én kezem alatt ég annyira a munka, hogy még a tűzjelző rendszer is bekapcsolt. Persze ennyire azért nem volt vicces a történet, főleg, hogy a tűzoltók kivonulása komoly költségeket jelent egy téves riasztás alkalmával.

Ami elromolhat, az el is romlik, még a tűzjelző rendszer is

Ez történt ugyanis az irodai tűzjelző rendszerrel is. Valami hiba okán ugyanis, mint később kiderült, túl érzékennyé váltak az érzékelők, és a legkisebb hőmérsékletváltozásra is téves riasztással reagáltak. Muszáj volt sürgősen gondoskodni a tűzjelző rendszer javításáról, hiszen a munkavégzést is gyakran megszakította ok nélkül.
A hozzáértő szakemberek már másnap ott voltak, és orvosolták a problémát, így végre nyugodtan folyhatott a munka. Annyi jó azért volt ebben a sztoriban, hogy a téves riasztások elvonták egy kicsit a figyelmet rólam, és rögtön csapattagnak éreztem magam a nap végére ennyi viszontagság után. Eredményességét tekintve tehát felért egy egész napos csapatépítő tréninggel az első munkanapom az új helyen.