Melyik ceget valasszam a tuzjelzo rendszerek megrendelesehez - pentolt.hu

Felelősségteljes feladattal bíztak meg

Már régóta dolgozom ennél az üzletláncnál, amely kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Azt hiszem az enyém egy tipikus karrier út, az évek során a folyamatos képzéseknek, a kitartásomnak és az elkötelezettségemnek hála, egyre magasabb pozíciókat töltöttem be. Nemrégiben a beszerzési vezető asszisztense lettem, aki érdekes feladattal bízott meg.
Kutassam fel azokat a cégeket, amelyek tűzjelző rendszerek telepítésével és üzemeltetésével foglalkozik. Válasszam ki azokat, amelyek a legjobb referenciákkal rendelkeznek tűzjelző rendszerek kiépítése kapcsán, és kérjek tőlük árajánlatot. A feladatomat az indokolta, hogy a több éve az üzleteinkbe telepített tűzjelző rendszerek már elavultak, és több üzletünkben gyakran téves riasztással zavarták meg vásárlóink és dolgozóink nyugalmát.

Tűzjelző rendszerek kiépítésére szakosodott cégek

Már azoknak a cégeknek a kiválasztása sem volt egyszerű, amelyektől árajánlatot kértem. Minden lehetséges kutatási módszert bevetettem a tűzjelző rendszerek körében profi és megbízható cégek felkutatására. Használtam a Google-t és természetesen az old school eljárást is alkalmaztam, azaz megkérdeztem az ismerőseimet, hogy tudnak-e ajánlani valakit ebben az ügyben.
Meg kell mondjam, a bőség zavarával küzdöttem, mert rengeteg tűzjelző rendszereket forgalmazó és üzemeltető céget találtam. A következő körben a referencialistáját tekintettem át a versenyzőknek. Ahol találtam olyat a referenciák közt, ahol dolgozik ismerősöm, azt felhívtam és megkérdeztem a tapasztalatairól. Így sikerült mindössze öt cégre leszűkíteni a kört, akiktől árajánlatot kértem.

Hatalmas felelősség: dönteni is nekem kell

Amikor beérkezett az összes árajánlat a tűzjelző rendszerek telepítésére és üzemeltetésére, egy csinos táblázatba rendeztem azokat, és természetesen szenteltem egy oszlopot annak is, hogy jelezzem, milyen gyorsan reagált az adott cég a megkeresésre, tettek-e fel további tisztázó kérdéseket, és mi jellemezte a velük való kommunikációt.
Amikor a főnököm elé tettem ezt a precíz kis összefoglalót, megnézte és elismerően nézett rám. Azt mondta ilyen alapos asszisztense még soha nem volt, és mivel ennyire elmélyedtem a tűzjelző rendszerek kiépítésére alkalmas cégek felkutatásában, hozzam meg én a döntést, hogy kivel szerződünk. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, de ugyanakkor a felelősség súlya is rám szakadt ebben a pillanatban. Végül a Pentolt Kft. mellett döntöttem, ahogy mint kiderült, a főnököm is tette volna. Azóta az összes üzletünkben ők üzemeltetik a tűzjelzőket mindenki megelégedésére.