Kamera rendszer

Napjainkban egy kamera rendszer szerves része minden létesítménynek. Ma már a kisebb cégek is kihasználhatják a modern technika előnyeit.

Amikor kamera rendszer telepítése kerül szóba, szinte mindenki azonnal a behatolás elleni védelemre asszociál, holott ennek funkciója jóval messzebbre mutat.

Ismerje meg Ön is az alábbi írás alapján a kamera rendszer előnyeit ahhoz, hogy jól dönthessen!

A korszerű kamera rendszer funkciói

Természetesen egy kamera rendszer elsődleges funkciója az illetéktelen behatolók és a garázdaság elleni védelem. Ám nem ez az egyetlen, amiért érdemes videórendszerrel felszerelni az épületet.

Gondoljunk arra, hogy az értéktárgyakat nem minden esetben kívülről érkező behatoló tulajdonítja el. Egy működő kamera rendszer esetén a bűnöst pillanatok alatt be lehet azonosítani.

Olykor az értékek eltulajdonításában már egy videórendszer megléte is megakadályozza az erre hajlamos egyéneket, hiszen jól tudják, hogy minden mozdulatuk rögzítésre kerül. Ebből látható, hogy a problémák megelőzésében is óriási szerepet játszik egy kamera rendszer.

Ezenkívül munkavédelmi szempontból is előnyt jelent egy videórendszer, hiszen a képek figyelésével megbízott személyek pontosan látják a munkamenetek gyenge pontjait. Olykor a rögzített képek visszanézésekor válik világossá egy-egy munkavédelmi probléma gyökere, amivel kapcsolatban a későbbiekre vonatkozó szabályokat lehet bevezetni. Így tehát elmondható, hogy a dolgozók biztonságát is nagymértékben elősegíti egy korszerű kamera rendszer.

Egyes vállalatoknál a forgalomszervezés optimalizálására is használják a videórendszert, hiszen egy kívülálló több képernyőn, több szögből sokkal jobban belátja a munkaterületet, mint az, aki a helyszínen van. A forgalom optimálisabb átszervezése pedig jó a dolgozóknak, jó a vezetőknek, továbbá a vállalat hatékonyságát is megnöveli.

Melyik lesz a megfelelő kamera rendszer?

Ez nem egy könnyű kérdés, nem is lehet rá egy márkatípus megnevezésével válaszolni.

A megfelelő rendszer kiválasztásához nagyon sok tényező ismeretére van szükség, hiszen a kínálat óriási. Ami az egyik épületben tökéletes lehet, az nem biztos, hogy megfelelő lesz egy másik épületben, egy másik cégnél.

Éppen ezért a kamera rendszer kiválasztásában segítünk, hiszen a terület felmérése során, tapasztalatunk révén tudni fogjuk, hogy melyik típus fog megfelelni leginkább az Ön céljainak.

Hova milyen kamera szükséges?

A fentiekben már említésre kerültek a típus kiválasztásával kapcsolatos problémák, ám további kérdés, hogy megfelelő lesz-e az épület minden részére ugyanaz a kameratípus?

Nyilvánvalóan nem, különben nem emelnénk ki ezt a tényezőt. Beltéri és kültéri területre más-más kamerát alkalmazunk, hiszen másféle minőségre, másféle üzemmódra, valamint másmilyen kivitelre van szükség.

Minden esetben elsődleges szempont számunkra a rögzített képminőség. Beltérre kizárólag színes kamerákat telepítünk, jellemzően minidom kivitelben, a diszkréció jegyében. Kültérre nappali és éjszakai üzemmódban működő színes és fekete-fehér kamerákat alkalmazunk, hiszen másmilyen a terület, mások a fényviszonyok.

A kamera rendszer által figyelt képek rögzítését digitálisan végezzük. Olykor biztonsági felügyelet ellenőrzi a kamera rendszer képeit, ám napjainkban már leginkább képtartalom felügyelő szoftverek látják el ezt a feladatot. A minőségromlás nélküli archiválás mai digitális világunkban már könnyedén megoldható annak érdekében, hogy a kamera rendszer által rögzített képek huzamosabb ideig megtarthatók legyenek.

A fentiek alapján látható, hogy a megfelelő kamera rendszer telepítése és használata minden vállalkozás számára szükséges. Referenciáink magukért beszélnek. Forduljon hozzánk, segítünk!