Behatolásjelző rendszerek

A behatolásjelző rendszerek feladata az emberélet és az értékek védelme agresszió, tolvajlás, betörés, lopás ellen. Ezen rendszert szinte minden esetben kiegészítik beléptető-, és zártláncú videó rendszerek, melyek kombinált alkalmazása nyújtja a legoptimálisabb objektumvédelmet.

A riasztó rendszerek szemei és fülei a legkülönfélébb érzékelők lehetnek. A nyílászárókra nyitásérzékelők kerülnek a védett térbe pedig mozgásérzékelők. Alkalmazhatóak még tárgyvédelmi eszközök és támadásjelző eszközök is. A megfelelő érzékelő kiválasztása gondos tervezői munka eredménye, mely az objektum tulajdonosával történő egyeztetést is megköveteli.

A Pentolt Kft. a leggyakrabban Siemens és Honeywell Galaxy márkájú riasztórendszereket alkalmaz. A Siemens riasztó rendszerek 100%-osan itegrálhatóak a Siemens DESIGO Integrált biztonságtechnikai és épületautomatikai felügyeleti rendszer, és a Siwenoid biztonságtechnikai felügyeleti rendszer alá . A Galaxy riasztó rendszerek a Honeywell Prowatch integrált felügyeleti rendszer alá, és a Siwenoid rendszer alá integrálhatóak.