Gyengeáram

Bármilyen épületről is legyen szó, a gyengeáram és az ezen alapuló berendezések napjainkban már alapkövetelménynek számítanak. Gyengeáram nélkül elképzelhetetlen a zavartalan működés.

Már egy egyszerű internethálózat vagy egy kaputelefon kiépítéséhez is gyengeáram szükséges. Ezek telepítéséhez azonban megfelelő tervezésre és kivitelezésre van szükség.

Mi a gyengeáram?

A gyengeáram a villamos berendezéseket működtető elektromos áram egyik fajtája.

A gyengeáram olyan berendezéseket működtet, melyeket nem munkavégzésre, hanem jelátvitelre használunk. Ezek a berendezések alacsony feszültségen működnek.

A gyengeáram egyik előnye, hogy meglehetősen nagy biztonságot nyújt érintésvédelmi szempontból.

Milyen berendezésekhez elegendő a gyengeáram?

Az alábbi felsorolásból látható, hogy nemcsak vállalati épületek, de lakóházak is előszeretettel használják a gyengeáram alapú berendezéseket.

A legalapvetőbb rendszerek a tévé, telefonhálózat, internethálózat, valamint a kaputelefon és a riasztó. Ezek ma már minden lakóházban megtalálhatók.

A gyengeáram további lakossági felhasználásához tartoznak a központi redőnymozgatók, a termosztáthálózatok, valamint a legmodernebb okosházak és okoslakások vezérlőrendszerei.

Gyengeáram rendszerek további felhasználási területei

Irodaházak, ipari létesítmények, bevásárlóközpontok és egyéb vállalati területek széles körűen alkalmazzák a gyengeáram alapú berendezéseket.

A leggyakoribb felhasználási területek a következők:

A fenti felsorolás nem tartalmazza a gyengeáram összes felhasználási területét, csupán a leggyakoribbakat említettük meg.

Gyengeáram alapú rendszerek tervezése és kivitelezése

A gyengeáram alapú rendszerek telepítését alapos tervezés előzi meg, hiszen egy épületben számos különböző rendszerre van szükség.

A magas minőség miatt a tervezés fázisában mindent kiépítendő rendszert figyelembe veszünk, hiszen ezek eltérő funkciójuk révén sem ütközhetnek egymással. A kompatibilitás alapkövetelmény a megfelelő és zavartalan működéshez.

Gyengeáram alapú rendszerek kiépítésében nagy tapasztalattal rendelkezünk, magas szintű tervezést és kivitelezést biztosítunk. A tervezés első lépésétől kezdve megrendelőink mellett állunk, mely magában foglalja az engedélyeztetés kálváriáját is.

Nemcsak a rendszerek kiépítését végezzük el, hanem igény esetén annak üzemeltetését és karbantartását is. Ezzel biztosítjuk ügyfeleink részére a teljes biztonságot és kényelmet.

Miért fontos a gyengeáram alapú szerelés megtervezése?

Bármiről is legyen szó, a tervezés nagyon fontos. Ugyanez igaz a gyengeáram tervezésére, a villanyszerelés megtervezésére is.

A hosszútávú gondolkodás kifizetődő, hiszen a gyengeáram az erősáramhoz hasonlóan kiépített hálózatot követel meg. Amennyiben nem gondolkodunk előre, és a későbbiekben mégis bővíteni szeretnénk a hálózatot, az olykor súlyos plusz költségekben és felesleges rombolásban mutatkozik meg.

Éppen ezért érdemes végiggondolni, hogy a későbbiek folyamán milyen gyengeáram alapú rendszereket szeretnénk, még akkor is, ha ez csak egy jövőbeli terv része.

Ha jól megtervezett, jól funkcionáló gyengeáram alapú rendszereket szeretne, bízza ránk a tervezést és a kivitelezést!