A gázzal oltó rendszer egyedi sajátosságai

A gázzal oltó rendszer egy olyan tűzvédelmi megoldás, amely számos előnnyel rendelkezik, különösen olyan környezetekben, ahol a hagyományos vízzel vagy habbal történő oltás nem megvalósítható, vagy valamilyen okokból kifolyólag, nem kívánatos. Az alábbiakban bemutatunk néhány területet, ahol különösen hasznos és javasolt ennek a típusú tűzvédelmi rendszernek a telepítése.
A rendszer legnagyobb előnye, hogy mindig, minden környezetben képes hatékony és biztonságos megoldást nyújtani egy véletlenül keletkezett tűz oltására anélkül, hogy bármilyen kárt okozna a berendezésekben, a helyiségekben tárolt anyagokban vagy az emberek egészségében. Nézzük is, melyek azok a létesítmények, ahová különösen ajánljuk a gázzal oltó rendszer telepítését!

Szervertermek és adatközpontok

A gázzal oltó rendszer ideális megoldás szervertermekben és adatközpontokban, ahol a berendezések és az adatok megóvása kritikus fontosságú. Az ilyen helyszíneken a vízzel történő oltás jelentős károkat okozhatna az érzékeny elektronikai eszközökben. A gázzal oltó rendszer képes hatékonyan eloltani a tüzet anélkül, hogy kárt tenne a berendezésekben, így megóvva az adatokat és minimalizálva az üzemszünetek időtartamát.

A gázzal oltó rendszer nélkülözhetetlen a múzeumokban és galériákban

Múzeumokban és művészeti galériákban a gázzal oltó rendszer alkalmazása különösen előnyös, mivel a víz, vagy az oltóhab komoly károkat okozhatna az értékes műtárgyakban. Ez a tűzvédelmi rendszer megvédi a művészeti alkotásokat és egyéb értéktárgyakat anélkül, hogy az oltás során bármilyen kárt tenne bennük.

Ezek azok a helyek, ahova gazzal olto rendszer telepitese ajanlott - pentolt.hu

Könyvtárak és archívumok

Könyvtárakban és archívumokban, ahol papír alapú anyagokat tárolnak, a víz és a hab is komoly károkat okozhatna. Ez a rendszer itt is kiváló megoldás, hiszen hatékonyan oltja el a tüzet anélkül, hogy bármilyen kárt tenne az értékes dokumentumokban, iratokban és könyvekben.

Irodák és üzleti környezetek biztonságos védelme gázzal oltó rendszerrel

Az irodákban, ahol számtalan számítógép mellett jellemzően papír alapon is rengeteg adatot tárolnak, vagy üzleti környezetben, ahol a pénztárgépeket és a polcokon, raktárakban tárolt árucikkeket is védeni kell, szintén kiváló megoldás a gázzal oltó rendszer kiépítése. Egy esetleges tűz esetén a víz és a hab komoly károkat okozhatna a számítógépekben és más elektronikai eszközökben, ami jelentős adatvesztéssel járhat. Ez a tűzvédelmi rendszer hatékonyan oltja el a tüzet anélkül, hogy bármilyen kárt okozna az irodai berendezésekben, vagy az üzletek árukészletében.

Veszélyes és ritka anyagok tárolását biztosító raktárak

Azokban a raktárakban, ahol veszélyes vagy ritka anyagokat tárolnak, ez a tűzoltó rendszer különösen hasznos lehet. A vízzel vagy habbal történő oltás ilyen helyszíneken komoly károkat okozhatna az anyagokban, míg a gázzal oltó rendszer hatékonyan oltja el a tüzet anélkül, hogy bármilyen kárt okozna a tárolt anyagokban.

Bankok és pénzintézetek tűzvédelme

Ez az alkalmazási terület talán nem is szorul különösebb magyarázatra. A bankok és pénzintézetek szintén olyan helyszínek, ahol a gázzal oltó rendszer kiváló megoldás lehet. A bank és annak ügyfelei is biztosak lehetnek abban, hogy egy ilyen rendszer nem okoz semmilyen kárt a fontos és érzékeny adatokat tároló digitális adathordozókban, és számítógépekben, sem pedig a papíron őrzött dokumentumokban.

Orvosi létesítmények és laboratóriumok

Orvosi létesítményekben és laboratóriumokban, ahol különösen érzékeny berendezéseket és anyagokat tárolnak, szintén jó szolgálatot tehet egy véletlen tűzeset során a gázzal oltó rendszer. Ez a legideálisabb megoldás az ilyen helyszíneken. Biztonságos, és járulékos károkozás nélkül működik itt is.

Gyártó és ipari létesítmények

Gyárakban és egyéb ipari létesítményekben, ahol rengeteg ember dolgozik, valamint értékes alapanyagok, berendezések találhatók a falaik közt, különösen fontos a biztonság. Egy balszerencsés tűzesetnél talán csak az lenne rosszabb, ha az oltó rendszer tovább tetézné az anyagi veszteségeket és károkat. A gázzal oltó rendszer hatékonyan oltja el a tüzet ebben a környezetben is, anélkül, hogy bármilyen anyagi kárt okozna, vagy veszélyeztetné a munkások egészségét.