A gázzal oltó rendszer előnyei

A gázzal oltó rendszer nagyon népszerű megoldás olyan épületek esetén, ahol a hagyományos tűzoltási módszerek, mint például a víz vagy a hab használata nem megfelelő. Az ilyen speciális rendszerek kifejezetten olyan helyeken nyújtanak megoldást, ahol érzékeny berendezések, értékes dokumentumok, vagy egyéb speciális eszközök, tárgyak, berendezések vannak, amelyeknek védelem szükséges.
A gázzal oltó rendszer az egyik legkorszerűbb tűzvédelmi megoldás, amely számos olyan előnyt kínál, amelyek más oltóanyagokkal nem érhetők el. Az egyik legfontosabb előny az, hogy ennek a rendszernek a használata nem károsítja az oltott területen belül lévő elhelyezkedő tárgyakat vagy berendezéseket. Ez különösen fontos olyan helyeken, ahol elektromos eszközök, adatközpontok, szervertermek vagy művészeti galériák találhatók.

Hogy működik, és hol érdemes gázzal oltó rendszert telepíteni?

A gázzal oltó rendszer működése azon alapul, hogy az oxigén szintjét csökkenti a védett térben, ezáltal ellehetetleníteni az égési folyamatot. Ez az oltási módszer hatékony, és mindemellett biztonságos az emberek számára is, mivel az oxigén szintje nem csökken olyan mértékben, hogy az veszélyes lenne az életünkre. Így a gázzal oltó rendszerek olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol emberek tartózkodnak, például irodákban vagy középületekben.
A gázzal oltó rendszer használata kifejezetten ajánlott olyan helyeken, ahol a vízzel vagy habbal történő oltás több kárt okozhatna, mint maga a tűz. Az alábbiakban ismertetünk néhány konkrét példát, ahol ennek a típusú rendszernek a telepítése különösen ajánlott.
– Szervertermek és adatközpontok
A szervertermek és adatközpontok tele vannak érzékeny elektronikai berendezésekkel, amelyeket a vízzel, vagy a habbal oltó rendszerek károsíthatnak. Itt egy gázzal oltó rendszer telepítése a legjobb megoldás, hiszen hatékonyan eloltja a tüzet anélkül, hogy bármilyen káros hatással lenne a drága és fontos berendezésekre.
– Múzeumok és művészeti galériák
Múzeumokban és művészeti galériákban olyan értékes műalkotásokat tárolnak, amelyek rendkívül érzékenyek a vízre és a nedvességre. A gázzal oltó rendszer biztosítja, hogy egy esetleges tűz során az értékes tárgyak ne sérüljenek meg.
– Könyvtárak és archívumok
A könyvtárakban és archívumokban tárolt régi könyvek és dokumentumok szintén rendkívül érzékenyek a nedvességre. Ez a rendszer segít megvédeni ezeket az értékes anyagokat anélkül, hogy az oltási folyamat során kárt tennénk bennük.

– Irodák és üzletek
Az irodákban található számítógépek, nyomtatók és egyéb eszközök, valamint az üzletek olyan eszközei, mint a számítógépek, és pénztárgépek, szintén érzékenyek a vízre. Egy gázzal oltó rendszer használatával biztosítható, hogy tűz esetén a berendezések megmeneküljenek a víz okozta károktól.
– Gyárak és laboratóriumok
A gyárakban és laboratóriumokban gyakran tárolnak veszélyes anyagokat, amelyek vízzel történő oltása nem mindig lehetséges vagy biztonságos. Itt a gázzal oltó rendszer az egyik legjobb megoldás, hiszen képes eloltani a tüzet anélkül, hogy veszélyeztetné a tárolt anyagokat vagy az ott dolgozók biztonságát.

Miert es hova erdemes gazzal olto rendszert telepiteni - pentolt.hu

A rendszer telepítése

A gázzal oltó rendszer telepítése mindenképpen szakértelmet igényel. A Pentolt Kft. szakemberei gyorsan és hatékonyan végzik el a telepítést, és garantáljuk azt is, hogy az általunk kiépített és beüzemelt rendszerek minden előírásnak megfelelnek. A telepítés után a rendszer azonnal készen áll a használatra, és hosszú távon is megbízható védelmet nyújt.
Keressenek minket, ha olyan épület tűzvédelméért szeretnének egy hatékony megoldást találni, ahol a vízzel, vagy habbal történő oltórendszer kialakítása nem lehetséges.